De oorsprong van Oorspronck!

DE OORSPRONG VAN OORSPRONCK

Noord-Hollandse Oorspronck is gemaakt van echte Noord-Hollandse melk en draagt daarom het rode B.O.B.-kwaliteitszegel.

Waarom heeft Noord-Hollandse Oorspronck een kwaliteitszegel?

De Noord-Hollandse Oorspronck vindt zijn oorsprong in het eersteklas, licht zilte weidegebied van Noord-Holland. Daarom heeft deze kaas van de Europese Gemeenschap het predikaat “Beschermde Oorsprongsbenaming” (B.O.B.) verworven. B.O.B. is te vergelijken met het Franse A.O.C., dat uitsluitend wordt toegekend aan producten die dankzij hun oorsprong uniek zijn in de wereld.

Noord-Hollandse Oorspronck onderscheidt zich op de volgende punten:

  • het herkomstgebied -> Noord-Holland.
  • de grondstof -> 100% Noord-Hollandse melk.
  • uniekheid in productsoort -> er bestaat geen vervangend product.
  • echtheid -> Herkenbaar aan het Noord-Holland rode B.O.B.-kwaliteitszegel.

Beleef de unieke smaak van de Noord-Hollandse Oorspronck

Het Noord-Hollandse weidegebied heeft altijd onder invloed gestaan van een zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en is de melk veel smakelijker. Voeg daarbij de ambachtelijke bereiding met de zorgvuldige rijping en het resultaat is een unieke kaas: Noord-Hollandse Oorspronck.

Noord-Hollandse Oorspronck, smakelijk en gezond

De combinatie van heerlijke melk en ouderwets vakmanschap levert een unieke kaas met een geheel eigen smaak. Bij de bereiding wordt de kaas minder lang gepekeld dan gewone kaas. Hierdoor bevat Noord-Hollandse Oorspronck minder zout, maar wel 100% smaak. Een smaak die naarmate de leeftijd van de kaas vordert een iets nootachtige smaak krijgt. Let dus altijd op het Noord-Holland rode B.O.B.-kwaliteitszegel, het garandeert de gecontroleerde herkomst en bereidingswijze van Noord-Hollandse Oorspronck.