Deze harde, Italiaanse kaas uit rauwe koemelk weegt op zijn geheel ongeveer 35 kg. Deze kaas onderscheidt zich van de grote massa door zijn unieke, volle, maar zeer elegante smaak en structuur. De melk voor deze kazen komt van koeien die in de bergen grazen. Daar wordt de kaas ook geproduceerd. Daarna verhuist de kaas naar het oude pakhuis van Giorgio in Bra, Piemonte, waarde kazen op de perfecte manier verouderen.
Herkomst : Italië
Kaassoort : harde kaas
Melksoort : koe
Rauwmelks : Ja
Om 1 kg Parmigiano te maken heeft men zo’n 16L melk nodig. De kaas mag enkel Parmigiano Reggiano genoemd worden als hij afkomstig is uit de provincies Modena, Parma, Reggio Emilia, Bologna of Mantua. De echte Parmigiano herken je aan het zegel dat over de hele zijkant gedrukt is en waarop Parmigiano Reggiano te lezen is. Deze zegels krijgt men pas na keuring door het “Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano”.
De familie Cravero rijpt en selecteert reeds vijf generaties lang Parmezaanse kazen.