LEKKERS VAN FRANS!

MIJN DROOM

Het was altijd mijn wens om al het lekkers dat verkrijgbaar is in de wereld, onder de aandacht te brengen bij een groter publiek!

In 2016 liet ik daarom mijn horecacarrière voor wat het was. Na jaren met veel plezier in de (o.a. Franse) keuken te hebben gestaan, heb ik besloten mijn kennis en ervaring op een andere manier te gaan gebruiken.

Al enige tijd was ik op zoek naar een geschikte locatie in de binnenstad van Hengelo, waar mijn roots liggen, om een winkel te openen. Niet zomaar een winkel, een winkel waar je komt om te proeven en te genieten. Een winkel vol lekkers!

WORST, KAAS EN DELICATESSEN

Dagelijks bezoeken klanten met een grote diversiteit aan wensen en behoeftes mijn winkel. Eén ding hebben zij gemeen, ze willen echt wat lekkers!
Net even iets anders op tafel voor bij de borrel of bijzonder lekkere vleeswaren voor op een vers broodje. Door mijn ervaring als kok geef ik advies over het combineren van producten en het bereiden hiervan.

Naast mijn inkoopkanalen voor de lekkerste producten uit Frankrijk, Italië, België, Spanje en Duitsland, maak ik regelmatig producten zelf. Overheerlijke (belegde) broodjes en salades zijn nog lekkerder als je er zelf nog een twist aan kunt geven!

U HOUDT VAN LEKKER ETEN

Eten is belangrijk, als je er de tijd voor neemt en kiest voor kwaliteit, zal je nieuwe smaken gaan ontdekken.
Door de huidige kant en klaar producten vergeten we soms te kijken naar de herkomst van het product waardoor we de pure smaak van dit product niet kennen. Dat vind ik als liefhebber jammer.

ALS JE GOED PROEFT BELEEF JE ANDERS

Proeven staat wel centraal in mijn winkel. Wij hebben liever dat u naar huis gaat met iets lekkers in uw tas, dan dat u thuiskomt met iets wat u achteraf toch niet bevalt.

Het inkopen van nieuwe producten is voor mij ook echt een feestje. Ik ga langs bij abdijen, gespecialiseerde leveranciers en ambachtelijke slagers. Hier maak ik een selectie voor mijn assortiment. Een beetje voor mezelf, maar vooral voor u. Door kritisch te kijken naar de kwaliteit en smaak van het product, weet ik zeker dat de producten die ik verkoop (h)eerlijk en goed zijn.

WAT DRINKT U GRAAG?

Naast lekker eten, is een goed glas wijn of een ambachtelijk gebrouwen biertje een verrijking. Ik zelf ben dan ook een voorstander van goede wijnen. Dat geldt ook voor bier: je moet hiervan genieten! In mijn assortiment heb ik lokale bieren die met liefde worden gebrouwen, en dat proef je!

Kom vooral eens langs in de winkel en laat uw smaakpapillen verleiden!

Frans van Dijken