Traditionele kaas gemaakt van rauwe geitenmelk uit de regio Sancerre. De productie stappen bij deze kaas zijn het stremmen, uitlekken, zouten, gieten, persen en raffineren. De kaas wordt gekenmerkt door een dunne en luchtig korst. Het wordt vervolgens minste tien dagen geaffineerd.
De witte of ivoor kleurige kaas is glad en stevig. Door de mest van Chavignol krijg je een oneindig scala aan smaken. De smaak wisselt afhankelijk van de leeftijd.
Medium droog: aroma van melk en een discrete smaak van geit.
Gerijpt: Iets bloemrijke smaak – alles in balans.
Meer verfijnd: bedekt met blauwe Penicilline, met aroma’s van paddenstoelen en kreupelhout.
Droog: heeft aroma’s van walnoten en hazelnoten.
Een keer zo oud (bewaard in zandsteen potten): krachtige en romige verrassingen
Herkomst : Frankrijk, Sancerre
Kaassoort : van zacht tot hard – afhankelijk van de leeftijd
Melksoort : Geit
Rauwmelks: ja